Voor je je inschrijft

Wij hebben in het verleden gemerkt dat mensen erg slecht zijn in het lezen van informatie, zowel online als in briefings. Omdat we deze setting goed willen neerzetten vragen we jullie om alle teksten op de site en in toekomstige briefings goed door te nemen.

Bij alle evenementen die EE organiseert of die onder de vlag van EE vallen, vinden we het belangrijk dat het duidelijk is wat we qua spel aanbieden en wat voor personages we zoeken. We vinden het vanuit speltechnisch oogpunt erg prettig als de neuzen van de spelleiding en deelnemers in dezelfde richting wijzen.

De wereld waarin Nox Arabica zich afspeelt, is gebaseerd op de vertellingen van duizend-en-een-nacht. Een setting waar niet alles goud is wat er blinkt. Voor meer informatie over de achtergrond, kun je de pagina 'Setting' bekijken.

Nox Arabica is een 18+ evenement. Dat betekent dat we volwassen thema's en (mogelijk) heftige, emotionele situaties in ons spel zullen verwerken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan ongelijkheid tussen mannen en vrouwen. Vrouwen hebben "minder" rechten dan mannen en slaven (lees: persoonlijke bedienden) houden is heel gewoon. Dit is binnen deze setting normaal. Democratie bestaat niet en gaat ook niet uitgevonden worden in deze evenementenreeks. We willen voorkomen dat er slaven of vrouwen gaan vechten voor 'gelijke rechten'. Help mee om de setting origineel te houden en maak van de beperkingen leuk spel.

We waarderen het enorm als mensen hun best doen om een personage te maken dat past binnen de setting. Heb je geen tijd om een personage vorm te geven (denk hierbij aan kleding, accessoires en achtergrondverhaal), dan maak je het voor jezelf, je medespelers en voor ons minder leuk. We vragen wel enige inzet van je als je mee wil doen.

Deelnemersinformatie

In het kort:

• Je moet 18 jaar of ouder zijn om deel te nemen aan Nox Arabica. Je begrijpt dat het spel op een volwassen niveau wordt gespeeld en je kunt hiermee omgaan.

• We verwachten vooraf enige inzet van je. Zeker als beginnend personage zul je wat tijd moeten stoppen in het maken van een passende achtergrond. Wees niet bang; de spelleiding zal je hierin begeleiden.

• Zorg dat je op de hoogte bent van de setting en hoe de samenleving binnen Nox Arabica werkt. Lees de briefings en de teksten op de site zorgvuldig door.

• Mocht je een vraag hebben, check even van tevoren of het antwoord niet toevallig al op de website of het forum staat, voordat je de spelleiding mailt.

• Via EE-fora of via e-mail zijn de enige officiële manieren om te communiceren met de spelleiding. Je mag best op andere manieren communiceren, maar als je een officieel antwoord wil, of wil dat we ergens op inspelen, is e-mail de beste manier.

Mocht je je nou helemaal niet in deze voorwaarden kunnen vinden of vind je het te veel moeite: even goede vrienden, maar dan is dit niet het evenement voor jou.

EE gaat in de toekomst nog genoeg andere evenementen met verschillende spelwerelden organiseren en we hebben liever een eerlijke afzegger dan iemand die door tijdgebrek zichzelf en zijn of haar medespelers tekort doet.

Verder wijzen we je nog graag even op onze huisregels.

Nog een laatste puntje: Het is mogelijk om je vroeg in te schrijven en pas later te bedenken of je wel of niet kunt komen. Bedenk wel dat hier consequenties aan kunnen zitten, zoals ook uitgelegd in de huisregels.