Inwoners van Sjah Abbas

Hieronder staat de lijst met inwoners van de karavanserai Sjah Abbas.

Abdul

Abdul Aziz

Beroep: slaaf van theehuis eigenaar Arman Ibn Hejar

Bekende achtergrond: Abdul is met de slavenhandelaar meegekomen en vrijwel direct verkocht aan theehuis eigenaar Arman Ibn Hejar waar hij vooral ingezet wordt in de bediening.

Gespeeld door: Jimmy R.

Adil

Adil Omar

Beroep: Ambtenaar aan het Hof

Bekende achtergrond: Huidige functie op dit moment; Eerste Assistent van de Eerste Assistent van de Vizier.

Gespeeld door: Peter M.

Adish

Adish

Beroep: Spijzenhandelaar

Bekende achtergrond: Adish heeft een eigen kraam met allerlei soorten spijzen.

Gespeeld door: Niels V.

Aisha

Aisha

Familie: Dochter van de bankier

Beroep: Juwelen/antiek handelaar

Bekende achtergrond: Aisha is een jonge vrouw, de dochter van de bankier en vriendelijk naar ieder die vriendelijk doet. Ze is op persoonlijk vlak gesloten en zal zich niet snel openstellen, alleen naar een klein groepje waar ze al langere tijd mee bevriend is. Ze loopt vaak over de bazaar, maakt een praatje met de vrouwen en/of mannen die interesse tonen in haar juwelen en probeert haar antieke spullen, gekocht van karavaanhandelaren die langs komen, te verkopen aan de handelaars.

Gespeeld door: Stefana B.

Ali

Ali Rin'Kel

Beroep: Kok in de herberg

Bekende achtergrond: Ali is een man die maar al te graag de handen uit de zakken steekt. Hij is er heilig van overtuigd dat hard werken de enige manier is om in deze harde maatschappij te overleven en hogerop te komen. Ali heeft zich na een flinke portie arbeid via verschillende baantjes opgewerkt tot kok in het establishment van Sharruha.

Gespeeld door: Ivo B.

Suleiman Haddad

Suleiman Haddad

Beroep: Boodschapper

Bekende achtergrond: Suleiman is de postbode van Sjah Abbas. Hij brengt berichten voor 1 koper per bericht naar een distributiedepot, waar alle ander postbodes komen, en deelt daar zijn brieven uit, en haalt andere weer op.

Gespeeld door: Mathijs H.

Arman

Arman Ibn Hejar

Beroep: Theehuis eigenaar

Het is een eer aan U voor te stellen, Arman ibn Hejar al Iram el-Ubar. Zie aldaar een man met een persoonlijkheid als van een zonsopgang na een koude nacht. Een ieder is welkom om in zijn theehuis te genieten van geurende bloesem uit exotische oorden. Vele wijze lieden kennen Arman vast als een goed, weldenkend burger, wier aanwezigheid op een drukke middag rust biedt als een verfrissende oase; of wier gezelschap op een donkere avond verlichting biedt, als een warm, welkom haardvuur. Immer bescheiden, Arman Ibn Hejar, tot Uw dienst.

Gespeeld door: Rob de J.

Fahima

Fahima

Beroep: Priesteres van de gemaskerde dame

Bekende achtergrond: Fahima is samen met de apotheker Rabia naar Sjah Abbas gekomen. Ze reist veel rond en vertelt verhalen.

Gespeeld door: Chantal N.

Fahrid

Fahrid Kaz Mehri

Beroep: Op dit moment int hij de belastingen als slaaf van Nura

Familie: Broer van Shazza al Almaz.

Bekende achtergrond: Fahrid is een vrolijke man die altijd overloopt van de ideeën. Hij kijkt meestal niet veel verder dan naar het moment zelf. Hij is altijd positief en loopt over van de ideeën. Maar heel weinig van zijn ideeën zijn uitgegroeid tot iets succesvols. De meeste zijn geflopt.

Gespeeld door: Arjan V.

Fi Alfidd

Fi Alfidd

Beroep: Bankier

Bekende achtergrond: Fi Alfidd is de bankier van Sjah Abbas. Bij hem kan je je spaarcentjes veilig laten bewaren of geld lenen. Hij heeft een slaaf in dienst, genaamd Rajiv.

Gespeeld door: Johan D.

Gaius

Gaius Lucius Firminus

Beroep: Ambassadeur

Bekende achtergrond: volgt

Gespeeld door: Michel M.

Hafsa bint Raya al Iram

Hafsa bint Raya al Iram

Familie: Vrouw van Sahil Bin-Ghal

Beroep: Handelaar in schrijfwaren, boeken en scrolls

Bekende achtergrond: Ze is getrouwd met Sahil en hij heeft snel daarna de schrijfhandel van zijn vader geerfd. Hafsa is vooral bezig met bijzondere teksten interpreteren.

Gespeeld door: Kim V.

Hamid

Hamid

Beroep: Bazaar gildemeester

Bekende achtergrond: Als slaaf binnen Sjah Abbas gebracht en via de burgemeester dr. Balthasar vrijgekocht en op de vrijgekomen positie van Bazaar Gildemeester gezet.

Gespeeld door: Matthijs K.

Haroun Hamal

Haroun Hamal

Familie: Vader van Mohinder

Beroep: Vorig Bazaar gildemeester, nu werkzaam bij het ministerie van financiën

Bekende achtergrond: Haroun is geboren en getogen in Iram el-Ubar. Hij kent geen andere wereld behalve van de verhalen van de karavaanleden. Naarmate Haroun ouder werd en steeds meer werd geconfronteerd met de realiteit van de door zijn familie gekozen loopbaan, begonnen zijn dromen van jeugdelijk avontuur te vervagen. Als Bazaar gildemeester kennen de meeste marktlui hem als een hard en humorloos man, die zonder pardon een stent laat sluiten als hier in Haroun zijn ogen aanleiding voor is. Verder is Haroun snel beledigd en zeer formeel. Hij heeft weinig vrienden en zelfs diegene waar hij aimabel mee omgaat kunnen niet zeggen dat ze hem echt kennen.

Nox Arabica II: Haroun is gepromoveerd naar het ministerie van financiën.

Gespeeld door: Niels M.

Hassan

Hassan

Beroep: Karavaanleider

Bekende achtergrond: Hassan is al jarenlang karavaanleider van de oostelijke karavanserai Sjah Abbas. Hij is iemand die je van alles kan vertellen over (het leven in) de woestijn. Heb je verder iets nodig? De kans is groot dat Hassan het voor je kan regelen.

Gespeeld door: Rene

Hind

Hind

Beroep: Handelaar in wierook, geurige olien en potpourri, ze deelt samen met Rashid Al'Gharam een kraam.

Bekende achtergrond: Hind is een vrolijke, open vrouw die graag een praatje maakt met mensen. Ze bezit niet veel meer dan de kleren die ze draagt en de waren in haar kraam maar droomt van een stenen winkeltje.

Gespeeld door: Suzanne de W.

Hussein

Hussein Ibn Abbas ibn Rafiq al Hadid

Beroep: Stamhoofd

Bekende achtergrond: Hussein is stamhoofd, sheik van de Hadid familie en clanhoofd, Sharif van de Bachu, om precies te zijn de Beni Bachu. De Clan beheerst een groot gebied met zelfs een stad Bachu als centrum. Van stad moet je niet teveel van voorstellen. Zij fokken paarden. In de woestijn zijn zij ook bekend om hun kamelen. Gek genoeg wil men in de stad daar minder van weten. Hij is een persoon van statuur maar staat niet heel erg op rangen. Hij verteld vaak en graag maar luistert ook. Hoewel hij altijd zegt de woestijn te prefereren vindt je hem toch vaak in Abbas.

Gespeeld door: Mark S.

Ibn Battani

Ibn Battani

Beroep: Wetenschapper, scibent en vertaler

Bekende achtergrond: Ibn is veel onderweg. Hij reist van stad naar stad en waar hij ook is, hij gaat altijd op zoek naar wijze mensen, kundige wetenschappers en bibliotheken die werken bevatten van verre landen. In het dagelijks leven biedt hij zijn kennis als vertaler en scribent aan degene die het kunnen betalen.

Gespeeld door: Sander B.

Imran

Imran Khan

Beroep: woestijngids en gladiatorentrainer

Bekende achtergrond: Imran is samen met zijn bodyguard/slaaf Rahda naar Sjah Abbas gekomen. Hij heeft eerder een gladiatoren school gehad en wil kijken of zoiets hier ook in Iram el Ubar wenselijk is.

Gespeeld door: Kim B.

Jasmina

Jasmina al Brahim

Beroep: Sharifan

Bekende achtergrond: Jasmina is de uitvoerende wet in de Karavanserai Sjah Abbas

Gespeeld door: Deniz van I.

Maysun

Maysun

Beroep: Pottenbakster

Bekende achtergrond: Maysun wil alles graag weten. Ze is vreselijk nieuwsgierig en graag op de hoogte van alles wat er aan de hand is. Het liefst besteed ze al haar tijd bij de lokale waterput, om de laatste roddels en geruchten op te vangen. Daarnaast werd Maysun altijd al erg blij van het maken van potten, geinspireerd door haar grootmoeder, die zelf een pottenbakster was.

Gespeeld door: Annelies van V.

Mohinder

Mohinder Hamal

Familie: Zoon van de Bazaar gildemeester

Beroep: Waterdrager

Bekende achtergrond: Mohinder? Ja die ken ik wel. Dat is toch die jongen die het water rondbrengt? De zoon van Haroun Hamal, de gildemeester van de Bazaar. Ik zie m vaak, soms al voor zonsopkomst als ie die enorme amfoor met water rondsleept langs het theehuis en de kwartiermeesters van de karavanen. Enthousiaste jongen, ambitieus ook. Overdag is ie meestal aan de slag in de bazaar, klusjes aan t opknappen voor Haroun. Iedereen die hier wat langer rondloopt kent m wel: Mohinder heeft praatjes voor tien, en een buidel vol onwaarschijnlijke verhalen. Soms bestel ik n kan bij hem meer uit dorst naar avontuur dan naar water...

Gespeeld door: Marijn van W.

Nadia

Nadia

Beroep: Kledingverkoopster

Bekende achtergrond: Nadia heeft het kledingzaakje van haar man overgenomen nadat hij spoorloos was verdwenen. Ze is verder vriendelijk en maakt regelmatig een praatje met de andere handelaren. (verder is ze ook de infobalie waar je met al je OC en IC vragen terecht kan)

Gespeeld door: Cora

Nibal

Nibal El-Muhjah

Beroep: Slavenhandelaar

Familie: broers met eigen karavanen

Bekende achtergrond: Nibal El-Muhjah is de slavenhandelaar van de karavanserai Sjah Abbas, net als haar (inmiddels van ouderdom overleden) ouders voor haar en hun ouders voor hen. Ze is er trots op het familiebedrijf te mogen voortzetten terwijl haar broers met hun eigen karavanen door het grote zand trekken. Nibal is ongehuwd en van mening dat haar dat een hoop gezeur (en geld) scheelt. Nibal is erg zakelijk ingesteld, emoties zullen niet snel de overhand krijgen bij haar. Ze doet haar best een eerlijke handelaar te zijn. Ze heeft van haar vader geleerd dat een tevreden klant terug komt en Nibal neemt zodoende de moeite om zo veel mogelijk over haar klanten te weten te komen om zo de meest passende slaven te kunnen aanbieden

Gespeeld door: Diona de J.

Nura

Nura

Beroep: Belastinginspecteur

Bekende achtergrond: volgt

Gespeeld door: Willeke v/d K.

Omar

Omar Farah

Beroep: Karavaanwachter

Bekende achtergrond: Ik ben Omar Farah, aangenaam. Mijn beroep is Karavaanwachter, een mooi beroep. Samen met mijn collega bescherm ik de karavaan tijdens de tocht door de woestijn tegen bandieten, roofdieren etc.. Ik zorg ervoor dat zowel de reizigers zich veilig voelen, dat rantsoendiscipline wordt bewaard en de koopwaar intakt blijft. Als we aangekomen zijn in de karavaanstad, worden mijn taken overgedragen aan de Sharrif en ben ik wachter in dienst van de Sharif. Taken zijn onder andere, persoonsbescherming, controle op wapens in de bazaar. Voornamelijk rust bewaren en het voorkomen dat situaties escaleren!

Gespeeld door: Edward van E.

Rabia

Rabia

Beroep: apotheker

Bekende achtergrond: Rabia is samen met de priesteres Fahima naar Sjah Abbas gekomen en ze is een samenwerking aangegaan met de dokter.

Gespeeld door: Karen W.

Rahda

Rahda

Beroep: Stadswacht

Bekende achtergrond: Rahda kwam als slaaf/bodyguard samen met Imran Sjah Abbas binnen. Na enkele dagen goede verdiensten is ze een vrij burger verklaard en vrijwillig bij de stadswacht gegaan.

Gespeeld door: Harma L.

Rajiv

Rajiv

Beroep: Slaaf van de bankier

Bekende achtergrond: Rajiv is de administratieve kracht van de bankier.

Gespeeld door: Marc de R.

Rashid Al'Gharam

Rashid Al'Gharam

Beroep: handelaar in antiek en deelt samen met Hind een kraam.

Bekende achtergrond: De vreemdste voorwerpen kan je bij Rashid vinden. Hierbij heeft hij vaak de mooiste verhalen en hij heeft een goed inzicht in wat dingen en diensten waard zijn.

Gespeeld door: Bas C.

Rashid

Rashid ibn Gad Daher

Beroep: karavaanwachter

Bekende achtergrond: Samen met Omar zijn ze beide de vaste karavaanwachters van Hassan. Afgelopen Nox Arabica is een deel van lading gestolen terwijl hij op wacht stond. Hij was bewusteloos geslagen. Later op de avond is ook nog zijn neef op een ongelukkige manier om het leven gekomen.

Gespeeld door: Bart K.

Sahil

Sahil Bin-Ghal

Familie: Man van Hafsa bint Raya al Iram

Beroep: Handelaar in schrijfwaren, boeken en scrolls

Bekende achtergrond: Ga zitten, ga zitten! Wat heeft u nodig? Een pen, inkt? Misschien echt papier? Alleen de beste kwaliteit is goed genoeg voor u! Als handelaar in schrijfmaterialen en boeken bied ik u meer dan alleen papier. Ik bied u ervaringen!

Eerlijk en oprecht, maar ook wel een tikje naief is Sahil. Hij is getrouwd met Hafsa, nog geen jaar geleden en heeft snel daarna de schrijfhandel van zijn vader geerfd.

Gespeeld door: Boudewijn D.

Salomon Balthasar

Dr. Salomon Balthasar

Beroep: Medicus en locoburgemeester van Sjah Abbas

Bekende achtergrond: De dokter heet een praktijk binnen de stad maar elke keer als een karavaan langskomt staat hij met een kraam op de bazaar van Sjah Abbas. Nadat op Nox Arabica 1 de loco burgemeester van Sjah Abbas (Salima Miranz) gepromoveerd werd is hij aangesteld als loco burgemeester.

Gespeeld door: Noah A.

Sandor

Sandor Ibn Rodrigo de Salazar

Beroep: cartograaf

Bekende achtergrond: volgt

Gespeeld door: Henk M.

Shamir

Shamir de Ziener

Beroep: Ziener

Bekende achtergrond: Gevonden in de woestijn is hij met verhalen en teksten in Sjah Abbas beland.

Gespeeld door: Marc D.

Sharoud

Sharoud

Beroep: Verhalenverteller

Bekende achtergrond: Sharoud is een prettig gestoorde vagebond die zijn leven doorbrengt op de straten van Iram el-Ubar. Meestal is hij te vinden in de oostelijke karavanserai Sjah Abbas, waar hij de mensen en de weg goed genoeg kent om te overleven. Bovendien zijn er in het levendige handelsdistrict altijd wel een paar mensen op zoek naar vermaak, waar hij graag in voorziet door het vertellen van kleurrijke verhalen in de herberg.

Gespeeld door: Mark v/d W.

Sharruha

Sharruha

Beroep: Eigenaresse van herberg 'Het 15e gebod'

Bekende achtergrond: Sharruha zorgt samen met Ali voor de innerlijke mens. Ontbijt, lunch en diner worden door hen verzorgd.

Gespeeld door: Judit

Shazza

Shazza Al Almaz

Familie: Zus van Fahrid Kaz Mehri

Beroep: Parfumverkoopster

Bekende achtergrond: Shazza is een rijpe vrouw die zowel zacht, lief en vriendelijk kan zijn als hard, meedogenloos en achterbaks. Zij heeft stevige, ronde vormen die mensen graag knuffelen. Maar ook littekens die haar ruigere kant accentueren. Shazza heeft vanwege haar getroebleerde verleden een groot wantrouwen in mensen, maar is niet graag alleen. Dit dilemma maakt dat zij wat vaker dan goed voor haar is gebruik maakt van verboden middelen. Fahrid Kaz Mehri is haar broer, waarvoor zij door het vuur zou gaan. Maar omdat hij slaaf is, is het moeilijk om samen met hem een bestaan op te bouwen. Shazza zou graag iemand vinden waar zij iets moois mee op zou kunnen bouwen in de Bazaar ‘and beyond’.

Gespeeld door: Ilona de Z.

Sinaüddin

Sinaüddin Fakih Yusuf Ishak

Beroep: Vizier

Gespeeld door: Barry F.

Suleiman

Suleiman

Beroep: geluksslaaf

Bekende achtergrond: Suleiman is met de slavenhandelaar meegekomen en gezien zijn medische kennis aan dr. Solomon Balthasar verkocht. Vervolgens is hij menigmaal met korte expedities naar de woestijn gegaan en heeft hij de titel 'geluksslaaf' vergaard.

Gespeeld door: Tim v.d B.

Tigran

Tigran Amrani

Familie: Broer van Yesser Amrani

Beroep: Bakker

Bekende achtergrond: Tigran is een gewone, goedlachse en vriendelijke (al zij het misschien een tikkeltje luie) koopman die samen met zijn broer een aantal jaar geleden de bakkerszaak van hun vader erfden.

Gespeeld door: Arjan B.

Yesser

Yesser Amrani

Familie: Broer van Tigran Amrani

Bekende achtergrond: Yesser ws ooit een gewone optimistische en vriendelijke (en misschien ook een tikkeltje luie) bakkerszoon maar door een nare ervaring heeft hij zijn leven drastisch omgegooid.

Gespeeld door: Daan N.